Gevulde eieren met tonijn

Ben je een visliefhebber en krijg je visite waarvan je weet dat ze ook houden van een lekker stukje vis? Maak eens gevulde eieren met tonijn voor de afwisseling en ervaar de fijne smaak van deze variatie. Het maken van gevulde eieren kan je gemakkelijk in eigen keuken en er zijn weinig ingrediënten voor nodig. De bereidingstijd van gevulde eieren met tonijn is erg kort en kan bovendien ook in fases worden verdeeld. Als je de eieren gevuld met tonijn wilt gaan maken zorg dan dat je alle ingrediënten in huis hebt.

Gevulde eieren met tonijn

gevulde eieren met tonijn
  • - Bereidingstijd : 5 minuten
  • - Baktijd : 15 minuten
  • - Beoordeling 3.17 Sterren
  • - Porties : 4

Ingrediënten

  • - Eieren
  • - Mayonaise
  • - Tonijn uit blik (in water)
  • - Peper
  • - Zout

Bereidingswijze

Allereerst is het belangrijk om de eieren hard te koken. Terwijl de eieren koken laat je de tonijn in water uitlekken in een vergiet. Zijn de eieren voldoende hard gekookt, dan moet je deze eerst even laten ‘schrikken’. Doe dit onder koud stromend water en leg de eieren daarna in een bakje met koud water weg om verder af te koelen. Daarna kunnen de eieren worden gepeld en mag je deze in de lengte doorgesneden op een schaal leggen. Haal het eigeel uit het ei en doe dit in een bakje. Voeg bij het eigeel de tonijn en gebruik mayonaise om de boel te mengen tot een stevig mengsel. Om de eiervulling op smaak te brengen kun je naar behoefte wat peper en zout toevoegen. Meng het geheel door elkaar en ga de eieren vullen als de smaak van de vulling goed is. Vul de eieren om het netjes te doen met een spuit. Mocht je geen spuit hebben, dan kun je de vulling uiteraard ook met een vork aan de halve eieren toevoegen. Als alle eieren gevuld zijn ben je klaar en kunnen de gevulde eieren heerlijk opgegeten worden.