Gevulde eieren met kerrie

Het maken van gevulde eieren kan op vele verschillende manieren. Er zijn tal van lekkere recepten te vinden zonder dat je allerlei onbekende ingrediënten hoeft te gebruiken. Een gevuld ei kan geserveerd worden bij verjaardagen, maar ook bij een koud buffet worden er vaak gevulde eieren neergezet. Voor elke gelegenheid is het mogelijk gevulde eieren zelf te maken. Je kunt bovendien zelf kiezen hoe je deze maakt. Gevulde eieren zijn snel te maken en eventueel kun je eerst voorbereidingen treffen om later op de dag de eieren snel te kunnen bereiden.

Gevulde eieren met kerrie

gevulde ei met kerrie
  • - Bereidingstijd : 5 minuten
  • - Baktijd : 20 minuten
  • - Beoordeling 3.48 Sterren
  • - Porties : 4

Ingrediënten

  • - Eieren
  • - Tomatenketchup
  • - Kerriepoeder
  • - Mayonaise
  • - Bieslook
  • - Zout
  • - Peper

Bereidingswijze

Als je gaat beginnen met het maken van gevulde eieren moeten eerst de eieren hard gekookt worden en daarna moeten ze afkoelen voordat je verder kunt gaan. Het koken van de eieren kun je doen met behulp van een eierkoker, maar bij grote hoeveelheden kan dat natuurlijk ook gewoon in een pan. Als de eieren hard gekookt zijn moet je deze eerst goed laten afkoelen door ze onder koud stromend water te houden. Laat de eieren even liggen en de volgende stap is om de eieren te pellen. Om de eieren te kunnen vullen moeten de eieren gehalveerd worden. Voor een goed resultaat snijd je de eieren door in de lengte en haalt het eigeel eruit. Als al het eigeel uit de eieren verwijderd is voeg je de ingrediënten hieraan toe om de uiteindelijke vulling op smaak te brengen. Proef een klein beetje om te kijken of het mengsel van eigeel lekker van smaak is en de eieren kunnen gevuld worden. Het vullen van de eieren kan gedaan worden op verschillende manieren. Je kunt een spuit gebruiken om de vulling in het ei te spuiten, maar je kunt ook met een lepeltje en een vork voorzichtig de vulling aan het ei toevoegen. Als je klaar bent met het vullen kunnen de eieren worden opgediend.