Wil je ook gevulde eieren maken en ben je op zoek naar een apart recept? Gevulde eieren met sandwichspread is zo’n recept als je op zoek bent naar een leuke, maar vooral ook lekkere variatie voor het bereiden van een gevuld ei. Niet alleen is een gevuld ei geschikt als hapje voor een verjaardag, maar ook is het lekker om bij een koud buffet of bij een diner te gebruiken. Gevulde eieren kunnen heel snel en gemakkelijk zelf gemaakt worden. Je kunt er voor kiezen om in de ochtend de voorbereidingen te doen en later op de dag de eieren te vullen.
Voordat de eieren gevuld kunnen worden moet je deze eerst goed hard koken. Als de eieren hardgekookt zijn moeten deze eerst worden afgespoeld onder koud stromend water om ze af te laten koelen. Laat de eieren hierna een poosje liggen en ga deze pas pellen als ze goed afgekoeld zijn. Nadat de eieren gepeld zijn moeten deze worden doorgesneden. Om mooie gevulde eieren te krijgen is het belangrijk dat je ze in de lengte doorsnijdt. Als je dit gedaan hebt is het tijd om de vulling te maken. Het eigeel haal je uit de doorgesneden eieren en doe je in een bakje. Naar eigen inzicht en afhankelijk van de hoeveelheid eigeel voeg je de sandwichspread, het zout en de peper toe. Meng dit goed door elkaar en voeg wat mayonaise toe als het mengsel te droog blijft. Als de vulling voor het ei goed op smaak is kun je de eieren gaan vullen. Dit kan gedaan worden met een simpele vork, maar om het ei goed en netjes te vullen is het handiger om gebruik te maken van een spuit. Voeg eventueel nog wat peterselie toe om het ei een leuke uitstraling te geven en daarna kunnen ze worden geserveerd.