Gevulde eieren met mosterd

Voor een aparte smaak is het mogelijk om als variatie bij het maken van gevulde eieren mosterd te gebruiken. Zonder al te veel extra toevoegingen krijg je een lekkere en aparte smaak van het gevulde ei. Het maken van gevulde eieren met mosterd is helemaal niet moeilijk en kan eigenlijk heel simpel gedaan worden in je eigen keuken. Zorg ervoor dat je voldoende eieren in huis hebt en beschikt over de ingrediënten. Als je alles in huis hebt kan de bereiding van de eieren gevuld met mosterd beginnen. Je kunt ervoor kiezen om eerst alles voor te bereiden en de eieren later te vullen, maar dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wanneer je met de bereiding van het recept begint en wanneer de eieren geserveerd moeten worden.

Gevulde eieren met mosterd

gevulde eieren met mosterd
  • - Bereidingstijd : 5 minuten
  • - Baktijd : 15 minuten
  • - Beoordeling 3.3 Sterren
  • - Porties : 4

Ingrediënten

  • - Eieren
  • - Mayonaise
  • - Mosterd
  • - Peper
  • - Zout

Bereidingswijze

Begin bij het maken van gevulde eieren met mosterd altijd met het koken van de eieren. Je moet ervoor zorgen dat deze hardgekookt zijn, wat gedaan kan worden in een pan, maar ook met behulp van een eierkoker. Als de eieren gekookt zijn kun je deze niet direct gaan pellen. Laat de eieren ‘schrikken’ onder koud stromend water en laat ze nog even verder afkoelen. Wanneer de eieren afgekoeld zijn, kun je de eierschaal verwijderen en daarna het ei in de lengte doorsnijden. Als je deze in de breedte snijdt zijn ze minder gemakkelijk te vullen en het oog wil natuurlijk ook wat. Als de schaal verwijderd is, kun je het eigeel uit het ei halen en dit in een bakje doen. Dit wordt de vulling die gebruikt moet worden. Aan het eigeel voeg je voldoende mayonaise toe en een kleine hoeveelheid mosterd. Om het mengsel op smaak te brengen kan er nog peper en zout gebruikt worden. Is het mengsel klaar vul dan de eieren en daarna kun je ze op een schaal of bord serveren.